Expedition alpost

Varje ost är unik, varje etikett är unik

för Terroir Suisse som även innefattar förpackningsdesign för en ny serie schweiziska ostar. Expedition:Alpost – En smakresa genom Schweiz presenterar en serie lokala alpostar som tillverkas på traditionsenligt sätt för hand på små alpysterier på höjd från maj till september. Terroir Suisse lyfter fram produkter från den schweiziska alpregionen med dess unika fauna, flora, passionen till hantverket, det lokala och småskaliga. Alperna är en bergsregion som sträcker sig över åtta länder, men där de flesta alper över 4000 meter faktiskt ligger i Schweiz. Dessutom är det väl etablerat att Schweiz är världsledande när det gäller ost.

Varje år presentera Terroir Suisse nya alpostar från nya alpysterier i en begränsad numrerad upplaga. Dessa har valts ut med stor omsorg från olika alpregioner i Schweiz. Ostetikett stämplas med alpostens namn, höjd, koordinater, ostmästare och nummer.

.

Expedition ALPOST

De certifierade alpysterierna ligger på hög höjd, över 1000 meter öh, där de tillverkar osten på traditionellt sätt av den finaste mjölken utan tillsatser och endast under sommarmånaderna maj–september. Korna klättrar oftast till ännu högre höjder där de hittar den unika alpfloran med hundratals olika örter och gräs som bara återfinns där.

EXPEDITION:ALPOST är en smakresa genom Schweiz.

Koncept och art direction: Honey Design
Illustration: SaraMara


Skills: Design, Förpackningsdesign
Client: Terroir Suisse