Vinnare i Svenska Publishingpriset 2016

Det behövs en sån här bok som vänder sig till familjen och alla oss som inte kan så mycket … Det är en sån här bok jag har saknat, att kunna lägga fram till någon som är novis. Läs den här!”

Tina-Marie Qwiberg, SR Naturmorgon (även känd för dokumentärfilmen ”Bieffekten” som sänts på svt)

Förutom Joachim Pettersons pedagogiska och insatta texter är bokens layout värd ett omnämnande. Det är väldigt inbjudande för ögat med alla foton, illustrationer och beskrivningar uppdelade i faktarutor, tydliga stycken och varierade kapitel. Två uppslag är rekommenderar-storsvart-webbaldrig identiska och alla rymmer minst en bild. På många sätt påminner ”Bisyssla” om en modern kokbok och recepten på bröd, honungskakor och granola i slutet av boken känns därför helt naturliga.”

Erik Hansson, chefredaktör på Natursidan.se


Vinnare i Svenska Publishingpriset 2016

sdp-logotype-100
Nominerad i Svenska Designpriset 2015

”Bisyssla” är min debut som författare och jag är oerhört stolt över slutresultatet, både som författare och formgivare. Det finns många bra böcker för biodlare skrivna av biodlare. Däremot saknades det en inspirerande bok om bin och biodling för vanliga människor. Det tomrummet är nu fyllt. Jag, boken och bisysslan har fått mycket uppmärksamhet i press, radio och tv, vilket är fantastiskt roligt. När jag började med biodling var intresset för bin inte lika stort som nu. Idag har allt fler förstått hur viktiga bina är, och deras hälsa och hotet mot deras existens är en global angelägenhet. Pollineringsarbetet som bin och humlor utför är nödvändigt för vår över­levnad. Två tredjedelar av det vi äter har sin grund i denna viktiga insats som inte kostar oss ett öre.

Bildskön och passionerad handbok … Respekten för de små och ytterst nödvändiga insekterna präglar texten. Men undertecknad förundras minst lika mycket av den stilfulla bildsättningen. Joachim Petterson jobbar i vanliga fall som Art director, vilket anas i de mycket fingertoppskänsliga fotona och illustrationerna.”

Björn Schagerström, Dagens bok

Det är en riktigt vacker bok, fina bilder och behagligt papper. En verkligt bra presentbok till den natur- och odlingsintresserade.”

Ramhultafallets blogg

BESTÄLL BOKEN PÅ SVENSKA:

  

ORDER THE BOOK IN ENGLISH:

        BAM-logo_60px   Wallmart-logo_60px

BESTILL BOKEN PÅ NORSK:

Adlibris-logo_65px

 

plyg3iwilbx5ipi3ke8i

Är du intresserad av att sälja boken ”Bisyssla” eller mer information, vänligen kontakta:

Helene Antelius Eklund, Bonnier Fakta, tel: 070-726 33 01 eller
e-post: helene.antelius.eklund@bonnierforlagen.se

IN ENGLISH

I NORSK

Skills: Bokdesign, Design, Text