Om boken Bisyssla

 

alstenshonung

Ålstenshonung

Min honung kommer från villaträdgårdarna i Ålsten och är hundra procent naturlig obehandlad honung. Den får sin smak från otaliga trädgårdsblommor, bärbuskar och fruktträd.

Färsk nyslungad honung från bin i ditt närområde är den allra bästa honungen. Den innehåller nyttiga mjölksyrabakterier, enzymer, mineraler, vitaminer och även lite proteinrikt pollen från ditt grannskap. Beroende på vilka blommor bina har besökt, får honungen olika smak och färg. Ibland är den ljus, nästa vit med smak av eukalyptus, ibland är den vackert bärnstensfärgad med lite brända kolatoner. Smaken på honungen varierar ofta från ett år till ett annat. Du kanske upptäcker och känner helt andra aromer.

Honungstvätt

Honung är naturligt fuktbevarande och antiseptiskt och väldigt bra för huden. Prova att lägga färsk honung som ansiktsmask under en kvart och känn skillnaden. Honung är även bra för hår och hårbotten. Massera in en matsked färsk honung och låt verka ett par minuter innan du sköljer ur.

Bipollen

En halv tesked per dag innehåller nästan alla näringsämnen en vuxen människa behöver. perfekt proteintillskott till träningen. Eller varför inte kombinera med en sportdryck gjort på honung, citron, lite salt och vatten.

Bivaxsalva

Honey Bisalva är en ovärderlig hjälp för torra och nariga händer, armbågar och fötter. Den skyddar huden och har en antibiotisk verkan. Använd den gärna på små hudskador, myggbett och brännsår. Honey Bisalva är 100% naturlig och innehåller jojobaolja, olivolja, bivax och propolisextrak (ett antibiotiskt ämne som bina samlar från knoppar).

Saras granolaSaras-granola 480

Vår hemgjorda granola är glutenfri och innehåller förutom vår egen honung, enbart ekologiska råvaror; havregryn, nötter, russin, solros- och pumpakärnor. Den passar utmärkt på yoghurt, fil eller glass, tillsammans med färska bär. Toppa med att ringla vi över flytande honung.

Kombucha

Kombucha är en hälsosam dryck full med nyttiga enzymer, vitaminer, mineraler och hälsosamma bakterier. Drycken är sötat avsvalnat te, som fermenterats med den speciella kombuchasvampen. Kombucha-te har använts under flera tusen år i Asien och dryckens hälsofrämjande egenskaper anses stora. Redan under Tsin-dynastin i Kina kallades den för “Livets Te” och enligt traditionell kinesisk medicin betraktades kombucha-te som odödlighetens te och livets elixir.

Naturligtvis är vår kombucha sötad med vår egen honung för ytterligare hälsobringande effekter.

Kombucha har en avgiftande och renande effekt på kroppen, samtidigt som den förbättrar matsmältningen (på grund av levande bakteriekultur). De som använt den under många år säger sig ha fått finare hy, minskning av smärtor i leder och kropp, ökad energi och förbättrad sömn. B-vitaminerna ser till att hår, hud och naglar håller sig starka och friska, och antioxidanterna anses höja immunförsvaret.

Kontakta oss gärna
bikungen@honeydesign.se

 

Well, all I know is, mama only got a taste of honey. But she wanted the whole beehive.”

– Beyoncé Knowles (Foxxy Cleopatra i Goldmember)

Bisysslan_ålsten

Foto: Roland Persson